De nieuwe versie van securityplatform Qualys VMDR is vanaf eind juni beschikbaar. Het zogeheten ‘Qualys VMDR 2.0 with TruRisk’ introduceert low-code tools voor automatische reacties op cyberaanvallen.

Qualys VMDR is een securityplatform voor alle hardware en software van een omgeving. De technologie brengt alle apparaten en applicaties in kaart. Vervolgens vindt het platform misconfiguraties, verouderde versies en verdacht netwerkverkeer. Lukt het niet om een aanval te voorkomen, dan helpt het platform bij het doorvoeren van patches.

Qualys maakte onlangs bekend dat de nieuwe versie van VMDR vanaf eind juni beschikbaar is. “Met VMDR 1.0 brachten we het volledige beheer van kwetsbaarheden in een naadloze workflow samen. Met VMDR 2.0 veranderen we het spel opnieuw”, deelde Sumedh Thakar, president and CEO van Qualys.

Qualys VMDR 2.0 with TruRisk

De release introduceert low-code tools voor het ontwikkelen van workflows. De workflows maken het mogelijk om automatisch te reageren op aanvallen en kwetsbaarheden. Daarnaast worden risico’s voortaan op volgorde van prioriteit gesorteerd, waardoor kleinere teams meer gedaan kunnen krijgen. Ook voegt Qualys een reeks integraties toe, waaronder IT service management-oplossingen ServiceNow ITSM en Jira.

Arbeidstekort

Elke update draait om efficiëntie. Qualys probeert te ondersteunen bij arbeidstekorten. Volgens de organisatie worden kwetsbaarheden twee keer zo vaak bekendgemaakt als vijf jaar terug. De druk van digitale wet- en regelgeving loopt op. Tegelijkertijd kampen organisaties met een tekort aan securitypersoneel.

VMDR 2.0 tackelt het probleem. De nieuwe versie prioriteert de belangrijkste risico’s om te zorgen dat securityteams niet door alerts worden overrompeld. Low-code tools besparen tijd door veelvoorkomende processen te automatiseren. Integraties met ServiceNow ITSM en Jira maken het mogelijk om securitytaken onder algemene IT-professionals te delegeren.

“We werken in een tijdperk van wet- en regelgeving. Steeds meer hogere managers hebben aandacht voor cyberveiligheid. Vandaar is efficiënte cybersecurity belangrijker dan ooit”, besluit CEO Sumedh Thakar.

Tip: Armis Security maakt kwetsbaarheden IT, OT én IoT inzichtelijk