2min

Tags in dit artikel

, ,

Scammers zoeken steeds weer nieuwe manieren om mensen met mailtjes over te halen malware te downloaden of foute websites te bezoeken. In een poging die-hard Call of Duty fans te verleiden stuurden scammers recentelijk mails rond waarin de ontvanger werd uitgenodigd voor de bèta van Call of Duty: Modern Warfare 2.

In de mail die vorige week werd verstuurd naar een grote hoeveelheid mail-adressen, wordt gemeld dat de ontvanger geselecteerd is om deel te nemen aan de bèta van Call of Duty: Modern Warfare 2. De verzender van het mailtje is cod5beta@infinityward.com, wat de meesten al zal doen vermoeden dat het hier om een spam-mailtje gaat. Het vijfde deel in de Call of Duty-serie is namelijk al uit en niet door Infinity Ward ontwikkeld, maar door Treyarch.

Een woordvoerder van Infinity Ward liet dan ook weten dat het mailtje met een gerust hart verwijderd kan worden. "Verwijder het mailtje, open het niet, klik geen links aan en stuur geen reply. Het is een nepmail die mogelijk een virus of een poging tot phishing bevat. De inhoud van de mail is een exacte replica van de mail die ik gestuurd heb voor de Call of Duty 4-bèta, ze hebben alleen alle verwijzingen naar Call of Duty 4 verwijderd", aldus de woordvoerder.

Daarnaast liet de woordvoerder ook nog weten dat er geen bèta is. "Als er een bèta zou zijn, zou ik het van de daken schreeuwen en overal laten weten. We moeten ons volgende project zelfs nog officieel aankondigen, laat staan dat er een bèta is. Desondanks zijn we wel gevleid door het feit dat spammeres denken dat een bèta van onze volgende game genoeg mensen weet over te halen", aldus de woordvoerder.