Ondanks dat de helft van de IT-bedrijven, actief in datacentra, aangeeft dat men last heeft gehad van aanvallen blijft de beveiligingsprioriteit laag op dit gebied. Zo maakt Brocade vandaag bekend, het bedrijf heeft hier zelf onderzoek naar verricht.

Zeventig procent van alle IT-bedrijven die last hebben gehad van de beveiligingsissues gaf aan dat de data niet gecodeerd was. 82 Procent van deze bedrijven geeft weer aan dat dit wel een hoop ellende had tegen kunnen gaan. Het onderzoek is gehouden onder 1300 IT-beslissers. Respectievelijk actief in de volgende landen, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Uit het onderzoek blijkt dat een derde de beveiliging van het datacentra niet serieus genoeg neemt.

"De hoeveelheid gevoelige informatie blijft snel groeien. Bedrijven hebben hierdoor de behoefte aan een bredere inzet van encryptietechnologieën binnen datacentra om zo vertrouwelijke en privacygevoelige informatie beter te kunnen beschermen," zegt Jon Oltsik, senior analist bij Enterprise Strategy Group. "Met betrekking tot storage hebben deze beveiligings- en privacy-eisen een architectonische aanpak nodig voor de encryptie van data ‘in ruste’ in het hele bedrijf, terwijl end-to-end beheer voor een veilige datastroom binnen de infrastructuur mogelijk wordt gemaakt."

"De meest missiekritische bedrijfsgegevens zijn opgeslagen in het datacentrum en vereisen een robuuste, ononderbroken, ‘fabric-based’ databeveiligingsstrategie om schade te voorkomen," zegt Mike Murphy, Director Marketing – EMEA, bij Brocade. "Hoewel meer dan driekwart van de bedrijven het ermee eens is dat dataverlies een catastrofe zou zijn, geeft het onderzoek aan dat er nog niet genoeg wordt gedaan om deze kritische middelen te beveiligen."