2min

Tags in dit artikel

, , ,

Veel beveiligingsbedrijven zijn WatchGuard inmiddels voorgegaan. Maar ook dit bedrijf kondigt nu zijn analyse aan voor het jaar waar we nu inzitten. WatchGuard heeft namelijk onthuld welke trends er mogelijk de boventoon gaan voeren.

Stipt op een staat volgens WatchGuard de identiteitscrisis. Volgens het beveiligingsbedrijf gaat 2009 het jaar worden waarin er veelvuldig fraude wordt gepleegd door het stelen van de identiteit. Hierdoor zal er strengere wetgeving ontstaan en zullen er meer rechtszaken komen omtrent dit beveiligingsrisico.

Botnets gaan wel afnemen, dat is weer wel een geluk. Echter stelt WatchGuard tegelijk dat de huidige botnets zich onopvallender gaan presenteren en zullen de activiteiten hiervan toenemen. Hiermee nemen botnets de tweede plaats in op de lijst van WatchGuard. Op de derde plek staan de sociale netwerken. WatchGuard stelt dat deze steeds populairder gaan worden, om malware mee te verspreiden.

Ondanks dat SSL-verbindingen nog steeds als veilig te boek staan, gaat het aantal aanvallen hierop wel toenemen. Zo gaat de SSL-encryptie, die eveneens gebruikt wordt over een HTTPS-verbinding, steeds meer onder vuur komen te liggen. Hiermee neemt de SSL-kwestie plaats vier in beslag. Op de laatste plaats, plaats vijf, komt heel internet voor. WatchGuard stelt namelijk dat je altijd risico loopt, ook als je enkel maar surft op bekende en betrouwbare websites.

"Cybercriminelen hebben een duidelijk doel: de beschikking krijgen over andermans data, klantinformatie, computers, servers en netwerksystemen. Wij signaleren dat cybercriminaliteit steeds verfijndere – en dus gevaarlijkere – vormen aanneemt. Doordat WatchGuard onderzoekt hoe bedreigingen zich in de toekomst zullen uiten, kunnen we de risico’s een stap voorblijven", zegt Marco Weeber, Regional Sales Manager Benelux, WatchGuard.