1 min

BlackBerry heeft onlangs zijn Cyber Threat Intelligence (CTI)-dienst aangekondigd. Met de managed dienst ontvangen klanten threat intelligence voor het voorkomen, detecteren en bestrijden van securitybedreigingen.

De managed threat intelligence-dienst geeft bedrijven meer inzicht in doelgerichte aanvallen op hun bedrijfsomgevingen. Onder meer krijgen klanten een beter overzicht van door wie zij precies worden aangevallen en of deze aanvallen deel uitmaken van bekende campagnes. Daarnaast produceert de dienst overzichten van bedreigingen voor specifieke branches, regio’s en landen.

Juiste beslissingen op het juiste moment

Volgens BlackBerry helpt de security-informatie bedrijven bij het besparen van tijd en capaciteit. Hierdoor zijn ze in staat om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen, aldus de securityleverancier. Ook kunnen zij hiermee makkelijker aan eigen securitydoeleinden beantwoorden.

Eerste verdedigingslinie

Met deze informatie zijn securityprofessionals binnen bedrijven in staat om bedreigingen te detecteren, op impact te ordenen en uiteindelijk te onderzoeken. Een integratie van deze uitgebreide informatie met de bestaande securityecosystemen van bedrijven biedt een versterkte eerste verdedigingslinie tegen cyberbedreigingen.

BlackBerry CTI wordt in december van dit jaar beschikbaar. Bedrijven kunnen een kwartaalabonnement afsluiten. De prijzen van de dienst zijn nog niet bekend.

Tip: Dagboek van een ransomware-aanval: aanval, wederopbouw, best practices