Adobe heeft bekendgemaakt dat het elke drie maanden een patchdag gaat inplannen. Hiermee volgt het Microsoft dat elke tweede dinsdag van de maand patches uitbrengt.

Het bedrijf zal dan alleen Adobe Acrobat en Reader van nieuwe patches voorzien, Adobe Flash en Air zullen nog altijd willekeurig gepatcht worden. Brad Arkin, directeur productbeveiliging bij Adobe, laat weten dat Adobe dit noodzakelijk acht, zodat de toenemende bedreigingen waarmee het bedrijf te kampen heeft het hoofd geboden kunnen worden.

Het afgelopen jaar is software van Adobe namelijk regelmatig slachtoffer geworden van zeroday-aanvallen en exploits. In de grafiek hieronder, gemaakt door F-Secure, is te zien hoe sterk de aanvallen op Adobe-software in 2009 ten opzichte van 2008 gegroeid zijn. Het gaat dan vooral om kwaadaardige PDF-bestanden.

Naast de driemaandelijkse patchdag is Adobe ook van plan om meer tijd te besteden aan code hardening en om beter te reageren op nieuwe veiligheidsproblemen. Vanaf de zomer moet het nieuwe patchbeleid van Adobe ingaan.