2min

Tags in dit artikel

Een groep crackers claimt T-Mobile gekraakt te hebben en de data die verkregen is tijdens deze kraak nu aan de hoogste bieder te verkopen.

Gebruikersdatabases en financiële gegevens zouden gekopieerd zijn. Op een maillijst is nu een bericht verschenen waarin beweerd wordt dat de data aan concurrenten werd aangeboden, maar dat de crackers nog geen reactie hebben gehad en daarom de gegevens aan de hoogste bieder willen verkopen.

"We hebben alles: de databases, geheime documenten, scripts en programma’s van de servers van T-Mobile en financiële documenten van tot 2009", aldus de plaatsing.

"Er is al contact opgenomen met de concurrentie en die was niet geïnteresseerd in het kopen van de data – waarschijnlijk omdat de verkeerde mensen binnen het bedrijf een mail hebben gekregen – dus nu verkopen we het aan de hoogste bieder. Verspil alsjeblieft onze tijd niet en kom alleen met serieuze biedingen."

Om de claim dat T-Mobile compleet gekraakt is kracht bij te zetten, is er materiaal van de T-Mobile-servers geplaatst. De meningen over de authenticiteit van de bewering blijven echter verdeeld. In het verleden zou zo’n claim overigens niet te doen zijn, omdat deze meteen de aandacht van de autoriteiten zou trekken.

"De bescherming van de klanteninformatie en de beveiliging van onze systemen zijn absoluut in orde bij T-Mobile", aldus het mogelijk getroffen bedrijf in een verklaring.

"Betreffende de recente claims: deze zijn we nu aan het onderzoeken. Als er bewijs is dat onze systemen gekraakt zijn, zullen we de getroffen klanten onmiddellijk hiervan op de hoogte stellen."