1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Trend Micro heeft zijn nieuwste visie gegeven over hoe de malware zich gaat ontwikkelen. Volgens het beveiligingsbedrijf gaan malware-ontwikkelaars zich de komende tijd vooral richten op vakanties, veel mensen zijn immers in vakantiestemming, in de zomer.

Deze zomer komt het gevaar volgens Trend Micro uit veel verschillende hoeken. Zo zullen crackers websites uit de grond stampen die zich richten op vakanties. Deze websites besmetten de computer van de gebruiker echter alleen maar met malware. Verder zullen crackers slinks gebruik gaan maken van zoekmachines, mede door er zelf te ontwikkelen.

Anderzijds moet men ook oppassen voor phising en spam. Door ongevraagde facturen te sturen hopen spammers achter persoonsgegevens te komen. Trend Micro laat weten dat extra voorzichtigheid geboden is. Crackers zullen zich eveneens bezig gaan houden met grootschalige phising-acties, zo stelt de beveiliger.

De aanloop naar de zomer is ook een tijd waarin veel bedrijven nieuwe producten aankondigen. De introductie van Windows 7 RC werd onlangs in razendsnel tempo opgevolgd door een valse versie die malware bevatte. Daarnaast komen er in het zomerseizoen veel kaskrakers in de bioscopen uit. Ook hiermee lokken cybercriminelen consumenten uit de tent. Ze bieden hen bijvoorbeeld loten aan om mee te dingen naar gratis bioscoopkaarten of merchandise. In exclusieve trailers en ongecensureerde versies verpakken ze dan de betreffende malware.