1 min

Check Point en Intel breiden hun samenwerking uit voor het leveren van verbeterde anti-ransomwarecapaciteiten voor de oplossing Check Point Harmony. De extra functionaliteit moet worden geleverd via threat detection-technologie van het Intel vPro-platform.

De samenwerking tussen beide partijen moet ervoor zorgen dat de Check Point Harmony-oplossing betere anti-ransomwaremogelijkheden krijgt, zowel op het niveau van hard- als software. Hiermee wil het securitybedrijf vooral zijn preventieve maatregelen versterken, omdat het steeds moeilijker wordt een aanval te stoppen wanneer die eenmaal bezig is.

Check Point Harmony en Intel vPro

Met de nu uitgebreide samenwerking gebruikt de Check Point Harmony Endpoint-oplossing direct de Intel Threat Detection Technology die op het Intel vPro-platform beschikbaar is. Deze technologie maakt het mogelijk voor security, en in dit geval anti-ransowmaremaatregelen, AI en machine learning te gebruiken.

Met de AI- en ML-functionaliteit kan de security-oplossing van Check Point telemetrie van de processor analyseren en commando’s voor ransomware-encryptie vroeg in de aanval herkennen.

Hierdoor kan sneller een dam tegen ransomware-aanvallen worden opgeworpen. Endpoints krijgen daardoor meer preventie- en veiligheidsmogelijkheden, zodat bedreigingen kunnen worden ontdekt, geblokkeerd en opgelost gedurende de hele aanvalsketen.

Binnenkort maken de samenwerkende partijen meer gezamenlijke anti-ransomwaremogelijkheden bekend die uit de versterkte samenwerking moeten voortvloeien.

Tip: Check Point onthult wijdverspreide Azov wiper malware