Beveiligingsonderzoekers hebben een nieuw sms-virus ontdekt dat honderden sms-berichten verstuurt, met als gevolg dat gebruikers met hoge rekeningen achterblijven.

Het virus genaamd Transmitter.C is aanwezig in aangepaste versies van legitieme software. Zodra het virus uitgevoerd wordt, gaat het meteen aan de slag met het verzenden van meer dan vijfhonderd sms-berichten. In elk sms-bericht bevindt zich een link die leidt naar een website met het geïnfecteerde bestand.

Op die website doet de malware zich voor als de Advanced Device Locks Symbian-applicatie waarmee het mogelijk zou zijn om de mobiele telefoon te vergrendelen.

Overigens zijn de verstuurde berichten niet in het overzicht van verzonden items te bekijken, zodat de gebruiker minder snel iets doorheeft. Bovendien kan Transmitter.C gebruikers aanmelden op dure sms-diensten en kan het de taal van het mobieltje herkennen en zich daar automatisch op aanpassen.

Lin Yu van NetQin laat weten dat het virus ernstige financiële en reputatieschade kan toebrengen. Hij denkt zelfs dat malware voor mobiele telefoons in de toekomst gevaarlijker wordt dan Windows-malware.