2min

Fortinet introduceert een reeks oplossingen voor Operationele Technologie-omgevingen.

De nieuwe oplossingen zijn een uitbreiding van de Fortinet Security Fabric voor OT. Het Security Fabric-platform is een geïntegreerd cyberbeveiligingsaanbod dat “fysieke, virtuele, cloud- en X-as-a-Service-omgevingen” omvat, aldus het bedrijf. Het omvat ook “een breed ecosysteem en productportfolio, dat endpoints, netwerken en clouds omvat”, aldus Fortinet.

Nieuwe gespecialiseerde producten

Nieuwe producten zijn onder meer de FortiGate 70F Rugged Next-Generation Firewall (NGFW), ontworpen voor ruwe omgevingen. De NGFW beschikt over een nieuw compact ontwerp met geconvergeerde netwerk- en beveiligingsmogelijkheden op een enkele processor. Er is ook FortiDeceptor, Fortinet’s deception-technologie voor vroege detectie van hacks en isolatie van aanvallen. Deze oplossing is nu beschikbaar als een rugged appliance genaamd de FortiDeceptor Rugged 100G. FortiDeceptor (zowel appliance als VM) biedt ook nieuwe OT/IoT/IT decoys om diverse omgevingen te ondersteunen.

Het bedrijf kondigde ook de beschikbaarheid aan van FortiPAM Privileged Access Management for Secure Remote Access. Deze oplossing “biedt enterprise-grade privileged access management voor zowel IT- als OT-ecosystemen”, aldus de aankondiging. Het omvat veilige toegang op afstand tot kritische activa, gereguleerd en gecontroleerd door middel van workflow-gebaseerde toegangsgoedkeuringen en sessie video-opname.

Verbeteringen aan bestaand aanbod

Fortinet kondigde ook nieuwe verbeteringen aan om SOC-teams een snellere reactietijd te bieden in OT- en IT-omgevingen. Zo omvatten de FortiSIEM unified security analytics dashboards van het bedrijf nu ingebouwde parsers voor OT-beveiligingsoplossingen, een MITRE ATT&CK voor ICS (industrial control system) dashboard voor OT-specifieke dreigingsanalyse en ondersteuning voor data-diode technologieën.

Er zijn ook nieuwe gespecialiseerde OT-assessments en readiness diensten om bedrijven te helpen “bedreigingen voor te blijven”. Deze omvatten Fortinet Cyber Threat Assessment Program (CTAP) voor OT, dat de effectiviteit van OT-netwerkbeveiliging valideert, en OT Tabletop Exercises voor OT Security Teams, die worden “geleid door FortiGuard Incident Response team facilitators met expertise in bedreigingsanalyse, mitigatie en incident response”.