1 min

Tags in dit artikel

, ,

G Data meldde dat er een nieuw Trojaans paard in omloop is. Het gaat over een security melding van Firefox die je waarschuwt voor een aanvalsite en is geblokkeerd op basis van je beveiligingsinstellingen.

Wanneer je wordt gewaarschuwd en op dat moment een security update naar binnen moet halen beginnen de problemen. Wanneer je dan naar een willekeurige website gaat leidt het Trojaanse paard je naar de melding. In de melding staat dat de site malware bevat en wordt er ook geadviseerd een speciaal programma tegen de melding te kopen. Het zal gaan om een soortgelijke aanvalsmelding als deze hier onder, maar dit is een normale melding van Firefox zonder het Trojaanse paard.

Als je dan op de knop drukt om de software te kopen, leidt hij je naar een website waar je het product "Personal Antivirus" kunt kopen. Dit is geen echte antivirus, maar een nepproduct. Dit wordt ook wel scareware genoemd. Over de volgende websites zou het gaan: "Stopmalwaredomains.com, defenderpageblock.com, adwaredomainlist.com en browserliveprotection.com". Het wordt ook afgeraden om deze websites te bezoeken. Er bestaat een kans wanneer je het product koopt, dat het programma dan je creditcardgegevens en andere belangrijke gegevens kan stelen, het kan ook gewoon zo zijn dat je alleen nepsoftware koopt.