1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nadat eerder deze week werd gemeld dat crackers bij duizenden accountgegevens van Windows Live mail konden komen, is nu ook bekendgemaakt dat ook andere mailproviders zijn getroffen. In totaal gaat het om ruim 20.000 accounts van klanten van Yahoo, AOL en Gmail.

Neowin.net, de site die al eerder meldde dat er accounts van Windows Live Mail op straat waren gekomen, ontdekte gisteren wederom een batch van ontvreemde gegevens op pastebin.com, een site voor ontwikkelaars.

Google en Microsoft hebben allebei toegegeven dat het om actieve accounts gaat. Over de accounts van Microsoft is ondertussen wel gebleken dat er een minimaal aantal Nederlandse accounts tussen zaten.

Volgens Neowin hoeft de lijst niet het gevolg te zijn van een inbraak op de systemen van Google en Microsoft. De lijst kan ook opgesteld zijn door phishingaanvallen. Bij die phishingaanvallen verstrekken eindgebruikers vaak nietsvermoedend hun gegevens aan kwaadwillende partijen. Pastebin.com kreeg gisteren weer een melding dat de site down was doordat ze teveel verkeer hadden te verwerken.