2min Security

AMD: ‘Hackers hadden geen toegang tot bedrijfskritische data’

AMD: ‘Hackers hadden geen toegang tot bedrijfskritische data’

Update 20/06 – Laura Herijgers: AMD deelt uit het voorlopige onderzoek al mee dathackers geen bedrijfskritische informatie hebben gestolen. De hackers claimden verder nog databases te hebben buitgemaakt met gegevens van (voormalige) medewerkers. Daar wordt geen verdere informatie over gegeven en dus blijft het mogelijk dat deze gevoelige informatie gestolen werd.

“Op basis van ons onderzoek zijn we van mening dat een beperkte hoeveelheid informatie met betrekking tot de specificaties die worden gebruikt om bepaalde AMD-producten te assembleren, toegankelijk was via een site van een externe leverancier”, aldus een woordvoerder van het bedrijf aan Bloomberg. “Wij geloven niet dat dit datalek een materiële impact zal hebben op ons bedrijf of onze activiteiten.”

Origineel 19/06 – Floris Hulshoff Pol: Cybercriminelen hebben mogelijk data gestolen bij AMD en deze te koop gezet op het hackersforum BreachForums. AMD zegt het potentiële incident te onderzoeken.

Volgens een post op X zouden hackers van IntelBroker onlangs data hebben buitgemaakt bij een aanval op chipproducent AMD. Een BreachForums-gebruiker zou inmiddels de gegevens te koop hebben gezet en heeft hiervan screenshots geplaatst.

De gestolen gegevens zouden onder meer details bevatten van toekomstige AMD-producten, databases met de gegevens van (voormalige) medewerkers, lijsten met specificaties, bestanden over vastgoed, ROM’s, broncode, firmware en financiële gegevens.

Deze data zouden ook persoonlijke informatie bevatten, zoals ID’s van gebruikers, de volledige namen van gebruikers, functies, telefoonnummers, e-mailadressen en meer.

AMD-hack

AMD bevestigt

In een verklaring geeft AMD zelf aan dat het op de hoogte is van de hackersclaims. Het chipbedrijf onderzoekt samen met de politie en een hostingleverancier of daadwerkelijk een inbreuk heeft plaatsgevonden.

BreachForums

De hackers van IntelBroker hebben vorig jaar al data buitgemaakt van leden van het Amerikaanse Congres en van General Electric. BreachForums is twee weken geleden offline gehaald, maar is weer actief. Onlangs werd op dit forum al gestolen data gepubliceerd van onder mee BlackBerry-onderdeel Cylance en de geruchtmakende 150 miljoen gestolen bestanden van Ticketmaster.

Lees ook: Ticketmaster-incident toont: aanvallers breken niet meer in, maar loggen in