1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft de oorzaak gevonden van de verdwenen e-mails en mailboxen van Hotmail. De afgelopen vijf dagen hadden duizenden gebruikers wereldwijd klachten over het feit dat e-mails en mappen verdwenen. Het probleem wordt momenteel hersteld door het bedrijf.

De Hotmail-storing werd afgelopen weekend opgemerkt door persbureau AP. Veel gebruikers hebben in het help-forum van Windows Live geklaagd over de storing. Enkele klachten zijn door supportmedewerkers van Microsoft gesloten met een link die verwijst naar een meldingsformulier voor dit probleem. De klachten gaan behalve over de verdwenen e-mails ook over toegangsproblemen. Gebruikers kunnen niet aanmelden bij de maildienst omdat de aanmelding bij Hotmail wordt geweigerd. Waarschijnlijk zijn e-mails van de afgelopen 1 tot 3 dagen nog altijd zoek, stelt Microsoft in de korte melding.

Via Reuters laat Microsoft weten dat het tijdens het overplaatsen van mailboxen tussen de servers is misgegaan. Om herhaling te voorkomen gaat het bedrijf een onderzoek instellen en maatregelen nemen.