1 min

In december van vorig jaar schreven we nog over Microsoft’s nieuwe e-mail platform, Outlook.com, dit nieuwe platform moet uiteindelijk Hotmail gaan vervangen. Het bedrijf promoot de nieuwe dienst dan ook binnen Hotmail. Microsoft hoopte dat dit zou leiden tot een massale overstap van Hotmail naar Outlook.com maar inmiddels hebben veel gebruikers die de overstap gemaakt hebben de nodige problemen. Zo ontbreken er oude e-mails en zijn er problemen met het inloggen.

Al in oktober van vorig jaar waren er gebruikers die na de overstap van Hotmail naar Outlook problemen ondervonden met het nieuwe e-mail platform. Gebruikers klaagde over het verdwijnen van oude e-mails die na de overstap naar Outlook.com niet meer geraadpleegd konden worden. Ook kampten gebruikers met problemen bij het inloggen.

Het originele forumtopic dat de problemen van de gebruikers beschreef werd later die maand nog gesloten, niet veel later daarna werd er weer een nieuwe discussie gestart dat inmiddels al meer dan 25 pagina’s telt. In deze discussie vinden we onder andere een bericht van Daveyc18 die laat weten dat zijn oude Hotmail e-mails op 15 oktober zijn verwijderd. Op 12 januari van dit jaar, ruim 3 maanden later, probeert hij opnieuw een reactie van Microsoft los te krijgen, "Nog steeds geen informatie over wanneer oude e-mails worden hersteld?".

Microsoft’s forummoderators hebben een aantal keer bericht dat er gewerkt wordt om de problemen op te lossen maar vooralsnog lijkt er geen schot in de zaak te zitten, met veel gefrustreerde gebruikers tot gevolg.