1 min Applications

Hotmail en Outlook.com hebben last van een storing

De Microsoft diensten Hotmail en Outlook.com kampen momenteel beide met een storing. De storing ontstond gisterenavond en werd voor het eerst door Microsoft gemeld om 22:35. Inmiddels duurt de storing voort en lijkt het bedrijf moeite te hebben met het vinden van een oplossing. Het probleem is dat niet alle e-mails worden weergegeven of niet goed worden weergegeven.

Het is dan ook onduidelijk hoelang de storing nog gaat duren, wel houdt Microsoft redelijk actief de storingspagina’s bij. Zo heeft het bedrijf updates geplaatst om 4:11, 6:13 en 10:11. Hierin staat eigenlijk steeds hetzelfde, dat het bedrijf werkt aan een oplossing en gebruikers bedankt voor hun geduld.

Microsoft laat ook weten dat het vinden van een oplossing langer duurt dan het had verwacht, de volgende update omtrent de storing wordt om 14:12 verwacht.

Wat de oorzaak van de problemen is, is onduidelijk. Wel zit Microsoft momenteel midden in de migratie van alle Hotmail-gebruikers naar Outlook.com. Outlook is de nieuwe webmail dienst van Microsoft, die Hotmail moet gaan vervangen voor aankomende zomer. Afgelopen maand waren al 60 miljoen Hotmailgebruikers uit zichzelf overgestapt. In totaal heeft Hotmail 300 miljoen gebruikers.

Bron:Live storing