De Australische overheid is aangevallen door hackers. De computers van zeker tien ministers zouden mogelijk al meer dan een maand worden bekeken. Er zouden inmiddels duizenden mails zijn bekeken. China zou mogelijk verantwoordelijk zijn voor de aanvallen.

Verschillende bronnen binnen de overheid zouden wijzen op de Chinese inlichtingendienst als dader. De inlichtingendienst zou opzoek zijn naar informatie over de Australische mijnbouw. Er zijn momenteel verschillende grote projecten in voorbereiding en als deze mijnbouw er niet komt dan zal dat grote consequenties hebben voor de regio.

Het kraken zou volgens het Australian National Aidit Office niet erg moeilijk zijn geweest. Uit een recent onderzoek van dit bedrijf bleek dat de gekozen wachtwoorden makkelijk te kraken vielen en een deel zelfs binnen een uur met "brute force" te kraken was. Onder de getroffen computers bevonden zich onder andere de computer van premier Julie Gillard en die van de ministers van Buitenlandse zaken en Defensie. De regering van Gillard heeft zich onthouden van enig commentaar.