min

Tags in dit artikel

, ,

Om een website te laten platleggen betaal je tegenwoordig slechts vijf dollar per uur. Voor dat geld wordt er een uitgebreide DDoS aanval uitgevoerd op de website naar keuze. Helemaal niet zo duur als je mogelijk in eerste instantie zou denken.

Hackers bieden hun DDoS-diensten steeds openlijker aan via verschillende discussiefora, dat stelt althans Security-deskundige Brian Krebs. De cybercriminelen die DDoS-aanvallen uitvoeren rekenen daarvoor slechts 5 tot 10 dollar per uur. Wil je een website een dag uit de lucht halen dan ben je daar 40 tot 50 dollar voor kwijt en een week tussen de 350 en 400 dollar. Voor het neerhalen van een grote website betaal je uiteraard meer, terwijl je ook weer goedkoper uit bent als je veelvoudig gebruik maakt van de DDoS-diensten van een bepaalde hacker.

Als je liever zelf de controle houdt over een DDoS-aanval, is het tegenwoordig zelfs mogelijk door middel van een DIY-pakket een leger aan zombiecomputers te bouwen, een zogenaamd botnet, waarmee je websites kan platleggen. Van het Darkness DDoS Army Creation Package is inmiddels een negende versie uitgebracht. Hiermee kun je via een handige webinterface je bots op afstand aansturen.