1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Android besturingssysteem blijkt steeds populairder te worden onder cybercriminelen. Dit blijkt uit cijfers van beveiligingsbedrijf McAfee.

Uit deze cijfers blijkt namelijk dat alle gevonden malware in het derde kwartaal voor mobiele apparaten is gemaakt voor het Android besturingssysteem. Volgens de cijfers is dit een stijging van 37 procent ten opzichte van het tweede kwartaal en is Android hiermee het populairste platform geworden voor de verspreiding van malware. Ten opzichte van vorig jaar is dit zelfs een stijging van 76 procent.

Met de stijgende populariteit zien cybercriminelen ook steeds meer geld in het besturingssysteem van Google. Een veel gebruikte manier om gegevens binnen te slepen is het versturen van een sms waarin een trojan verwerkt is. Deze manier bleek in het derde kwartaal het populairst onder de criminelen. Daarnaast werd er ook malware gebruikt welke conversaties opnam en doorstuurde naar kwaadwillenden. Verder werden er ook valse antivirus apps gebruikt om gegevens te verzamelen, maar uiteraard ook verschillende andere soorten apps.