1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De antivirusbroncode van Norton ligt morgen mogelijk op straat, door een hacker uit India. Deze dreigt namelijk de eerder buitgemaakte code vrij te geven.

Symantec, de maker van Norton AntiVirus, gaf afgelopen week te kennen dat een van hun systemen het doelwit is geweest van een digitale inbraak waarbij de broncode van onder andere Norton was buitgemaakt. Hackers zouden op het Indiase netwerk hebben ingebroken en op deze manier aan de code van het populaire antivirusprogramma zijn gekomen. Het zou hierbij wel gaan om een verouderde versie van Norton uit 2006.

De hacker die achter de aanval zat opereert onder de naam Yama Tough en gaf eerder al een gedeelte van de broncode vrij via e-mail. Echter, de hacker dreigt nu de volledige broncode aankomende dinsdag vrij te geven. De hacker zou onderdeel zijn van Anonymous Avengers of Indian Independence Frontier. Het vrijgeven van de code zou niet voor een groot beveiligingsrisico zorgen maar kan wel genant genoemd worden. In totaal zou het gaan om 1,7GB aan code.

De hacker heeft inmiddels ook aangegeven dat het een man steunt die heeft besloten een rechtszaak te starten tegen Symantec. De man klaagde het bedrijf aan wegens het aanbieden van scareware. Volgens de man zou Norton Utilities scareware zijn vanwege aanwezige beperkingen in de software.