1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het leger van de Verenigde Staten krijgen Android-smartphones die extra beveiligd zijn. Dit moet ervoor zorgen dat soldaten veiliger vertrouwelijke documenten kunnen versturen.

Na het leger zullen ook de resterende overheidsdiensten volgen. Momenteel wordt het uitwisselen van vertrouwelijke documenten via smartphones nog verboden door de Amerikaanse overheid. De smartphones beschikken momenteel namelijk nog niet over de juiste veiligheidscertificaten. Het Amerikaanse leger zou inmiddels al ruim twee jaar aan het testen zijn met touchscreen apparaten zoals tablets en smartphones.

De extra beveiligde versie van Android werd eind vorig jaar al goed gekeurd. De extra beveiligde versie is het resultaat van verschillende overheidsfunctionarissen die hun vraagtekens hadden bij de beveiliging van Android. Zij vrezen namelijk dat hackers of landen met verkeerde intenties de normale versie makkelijk aan kunnen vallen en zo vertrouwelijke informatie in de handen kunnen krijgen. In de aankomende maanden zullen de eerste smartphones uitgedeeld gaan worden.