1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit een test van het onafhankelijke Duitse bedrijf AV-Comperatives blijkt dat de antivirussoftware van G Data bijna alle malwarevarianten detecteert. De gratis Security Essentials software van Microsoft scoort op dit gebied het slechtse van de twintig geteste virusscanners, maar geeft geen false positives.

Antivirusproducten van 20 leveranciers werden aan het werk gezet met 290.000 malwarebestanden. Alle producten wisten minder dan 10 procent van de malware door te laten, wat geen slechte prestatie is. Met een detectiepercentage van 99,7 procent scoort het G Data AntiVirus 2012 pakket het beste, achtervolgt door Avira Antivirus Premium 2012 met 99,4 procent en Kaspersky Anti-Virus 2012 met 99,3 procent.

Microsoft Security Essentials was bijna het slechtste pakket, deze liet maar liefst 7 procent van de aanwezige malwarebestanden door, het meeste van allemaal. Het slechtste pakket is het echter niet aangezien Security Essentials geen enkele false positive aangaf. Dankzij de combinatie van het relatief hoge percentage doorgelaten malware en false positives is de V3 Internet Security 8.0 software van AhLab verkozen tot de allerslechtste virusscanner.