1 min

Het is al langer een probleem dat Skype-gebruikers telefoontjes krijgen van andere gebruikers die niet in hun contactenlijst staan. Natuurlijk heeft deze feature zo zijn voordelen, ware het niet dat scammers er op grote schaal gebruik van maken om onschuldige Skype-gebruikers te bellen om ze er toe te bewegen een scam-website te bezoeken. Microsoft is van plan om dit probleem nu bij de wortel aan te gaan pakken.

In Redmond wil men de scammers aanpakken, nog voordat ze schade hebben kunnen aanrichten. Adrian Asher, hoofd van beveiliging bij Skype, geeft aan dat Microsoft wel in enige mate afhankelijk is van Skype-gebruikers die verdachte telefoontjes moeten melden. In een verklaring liet Asher weten dat hij hoopt dat de scammers binnen enkele seconden aangepakt kunnen worden wanneer ze online komen.

Op dit moment meldt Asher dat de vele meldingen die Microsoft binnenkrijgt over verdachte telefoontjes wel geholpen hebben om een daling te bewerkstelligen in het aantal actieve scammers. Skype-gebruikers kunnen natuurlijk ook zelf een handje meehelpen om het scammers ietwat lastiger te maken, door in de Instellingen van Skype aan te geven dat ze geen telefoontjes willen ontvangen van personen die niet in hun contactenlijst staan. Dat resulteert echter ook dat bekenden die nog niet in je lijst staan je eveneens niet kunnen bereiken.