min

Tags in dit artikel

Dinsdag meldde Techzine dat Google een groot lek heeft gedicht dat vrijwel alle Android-apparaten raakte. Een patch die het probleem oplost is naar de fabrikanten van Android-producten verstuurd, maar het is aan hen om te zorgen dat de patch ook op apparaten terecht komt. Om te zien of dat bij jou al is gebeurd heeft ontdekker Bluebox Security een app ontwikkeld.

Met behulp van de Bluebox Security Scanner kan je zien of jouw apparaat nog onderhevig is aan de zogenaamde Master Key-exploit. Ook scant de applicatie op geïnstalleerde software die niet afkomstig is uit de Google Play Store en of er al misbruik wordt gemaakt van het lek. De exploit geeft hackers de mogelijkheid om applicaties aan te passen zonder de ondertekening te verbreken, waardoor ze totale controle over een Android-apparaat kunnen verkrijgen.

Techzine voerde de scan met verschillende apparaten uit. Het bleek dat ongeveer de helft van de apparaten nog geen patch hadden gekregen, maar op geen van de toestellen werd het lek al misbruikt. Problemen zijn te voorkomen door de installatie van applicaties buiten de Google Play Store niet toe te staan en applicaties te laten verifiëren bij installatie.

Is jouw apparaat al beveiligd tegen de Master Key-exploit?