1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google zal op 19 en 20 november een zogenaamde hackathon organiseren, waarbij ontwikkelaars opgetrommeld worden om te komen kijken naar Google Glass. Hierbij mogen ontwikkelaars de bril zowel van binnen als van buiten bekijken.

Afgelopen woensdag verstuurde internetgigant Google uitnodigingen naar een aantal geselecteerde software-ontwikkelaars. Deze uitnodiging is voor een zogenaamde hackathon, die plaats zal vinden op 19 en 20 november in San Francisco.

Google wil hierbij de ontwikkelaars een blik laten werpen op Google Glass, waarbij de Glassware Development Kit centraal zal staan. Hiermee kunnen ontwikkelaars zelf aan de slag met het ontwerpen van applicaties voor de volgende versie van Google Glass. Het aanbod van beschikbare applicaties draagt immers bij aan de vraag naar het product.


Het is overigens niet de eerste keer dat Google een dergelijke hackathon organiseert. Ook ten tijde van de ontwikkeling van de huidige Explorer-editie van Google Glass hield het bedrijf een open huis voor ontwikkelaars. Google Glass zal naar alle waarschijnlijkheid in de loop van het komende jaar op grote schaal verkrijgbaar zijn. Eind vorige maand werden al de eerste accessoires in een eigen Google Glass Store gespot.