1 min

Ontwikkelaars die een ontwikkelversie van Project Glass hebben gekocht werden eerder deze week verrast met een uitnodiging van Google voor een tweedaags hackathon. Tijdens deze hackathon krijgen de ontwikkelaars een aantal demonstraties en mogen ze ook zelf aan de slag met de Google Mirror API van Project Glass.

Google organiseert twee hackathons die gelijktijdig worden gehouden, één in San Francisco en één in New York. De ontwikkelaars die zijn uitgenodigd hebben allemaal een Project Glass besteld tijdens Google I/O vorig jaar voor een bedrag van 1500 dollar. De brillen zijn echter nog niet geleverd dat gebeurt pas tijdens de hackathon.

Deze groep ontwikkelaars worden dus beloond met een tweedaags evenement, omdat zij de allereerste zijn die in het nieuwe Google project stappen. In de uitnodiging valt te lezen:

Volgens de uitnodiging zal op de eerste dag de officiële presentatie plaatsvinden van Project Glass en zullen de ontwikkelaars allemaal hun eigen bril krijgen. Op de tweede dag zullen er verschillende demonstraties zijn en presentaties maar ook gastoptredens.

Een consumentenversie van Project Glass zal nog tot minimaal 2014 op zich laten wachten maar aangenomen wordt dat binnenkort genoeg video’s te vinden zijn op YouTube waar enthousiaste ontwikkelaars hun brillen laten zien.