Gebruikers Yahoo moeten wachtwoord wijzigen

Abonneer je gratis op Techzine!

Gebruikers van Yahoo wordt door het bedrijf zelf aangeraden om hun wachtwoord aan te passen. Hackers hebben getracht om op grote schaal in de dienst in te breken.

De hackers beschikten volgens Yahoo over een grote database met inloggegevens. Het is onduidelijk op hoeveel accounts ook werkelijk inbreuk is gemaakt. Het is Yahoo niet bekend waar deze gegevens vandaan komen, maar het bedrijf vermoedt dat deze niet via Yahoo zelf zijn ontfutseld. Het zou kunnen dat de wachtwoorden zijn verkregen door gebruikers via een externe site in te laten loggen met hun Yahoo-gegevens en deze te onderscheppen.

Yahoo heeft zelf al actie ondernomen door de wachtwoorden van getroffen gebruikers aan te passen, maar waarschuwt overige gebruikers ervoor dat ook hun wachtwoord buitgemaakt kan zijn. Indien het wachtwoord ook bij andere diensten wordt gebruikt is het natuurlijk aangeraden om ook daar een wijziging door te voeren.

Rond de jaarwisseling had Yahoo ook al een veiligheidsprobleem, toen waren bepaalde advertenties verantwoordelijk voor het massaal installeren van malware.