Microsoft stopt met informatie geven over lekken in Windows

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft verspreidt elke maand op patch tuesday een lading beveiligingsupdates die lekken in Windows, Office, Internet Explorer en andere Microsoft-producten dichten. Voorafgaand aan patch tuesday publiceert Microsoft altijd een overzicht van de lekken die gedicht worden, daar gaat het bedrijf nu mee stoppen, deze informatie wordt alleen nog beschikbaar gemaakt voor een kleine groep klanten.

Volgens Microsoft hebben bedrijven niet langer de behoefte om te weten welke lekken er precies allemaal gedicht worden. Ook is het met het oog op de veiligheid van de software beter om de informatie niet publiekelijk te delen. Daarom heeft het bedrijf besloten de informatie alleen nog te verstrekken aan grote zakelijke klanten. Het gaat om zogenaamde "Premier"-klanten, deze klanten krijgen de informatie overigens niet altijd geleverd, het is een opt-in systeem, klanten moeten aangeven dat ze de informatie willen ontvangen en daarnaast moeten ze er ook voor betalen.

Op termijn zal dit ertoe bijdragen dat niet elk lek in Windows of Internet Explorer publiekelijk bekend wordt. Wat er hoogstwaarschijnlijk ook voor zal zorgen dat de software van de gigant een stuk veiliger wordt omdat bekende lekken minder snel worden misbruikt.