Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat het komende dinsdag 12 updates zal gaan verspreiden die in totaal 57 lekken gaan dichten in de software van de fabrikant. Van deze 12 updates hebben er vijf het label kritiek gekregen en zeven het label belangrijk.

Heel veel details geeft Microsoft nooit vrij over de lekken die gedicht worden, omdat het cybercriminelen niet in de kaart wil spelen. Zij gebruiken vaak lekken in software om zichzelf toegang tot systemen van gebruikers te verschaffen.

Van de twaalf updates zijn er twee kritieke updates specifiek voor Internet Exporer. Waarom Microsoft twee aparte updates uitbrengt voor Internet Explorer is onduidelijk, normaal worden deze samengevoegd tot één update.

De vijf kritieke updates zijn voor Windows, Internet Explorer en de Exchange Software van Microsoft. De belangrijke updates zijn voor Windows, Office, .NET framework en Microsoft Server Software. Aanstaande dinsdag komen de updates beschikbaar en kunnen deze worden geïnstalleerd. De computer moet waarschijnlijk opnieuw worden opgestart om de updates te installeren.