Mozilla heeft besloten om Google’s intenties over te nemen om het internet zo snel mogelijk versleuteld te krijgen, maar de ontwikkelaar achter Firefox gaat een paar stappen verder. Mozilla wil ondersteuning voor onbeveiligde verbindingen zo snel mogelijk schrappen uit de browser.

Het grootste deel van de websites op internet maakt nog gebruik van het onbeveiligde HTTP-protocol waar Mozilla nu de stekker uit wil trekken. Dit is namelijk een onbeveiligde verbinding, het bedrijf wil dat alle websites zo snel mogelijk overstappen op een https-verbinding, een versleutelde en beveiligde verbinding.

Op dit moment gebruiken eigenlijk alleen hele grote internetdiensten en webshops HTTPS-verbindingen. Doordat zowel Google als Mozilla de druk nu opvoeren op websites om over te stappen op een HTTPS-verbinding zal dit snel gaan veranderen.

Google voert de druk op door te stellen dat HTTPS-websites beter worden gevonden in de zoekmachine en Mozilla heeft besloten om gewoon ondersteuning voor HTTP-websites te gaan uitfaseren. Te beginnen met functies die een risico vormen voor de gebruikers.

Mozilla gaat nu met zijn community in gesprek hoe de ondersteuning van het HTTP-protocol zo snel mogelijk kan worden gestaakt.