1 min

Eurostat heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat Nederlanders maar 6 procent kans hebben om geïnfecteerd te worden met malware. Het gemiddelde percentage in Europa ligt echter op 21 procent. Echt een duidelijke reden voor dit lage percentage is er niet.

De kans om geïnfecteerd te worden met een virus in Europa is het laagst in Nederland, slechts 6 procent. Op de tweede plek vinden we Tsjechië terug met 8 procent. De landen om ons heen doen het een stuk slechter, België 20 procent, Duitsland 14 procent en het Verenigd Koninkrijk 17 procent.

Het rapport van Eurostat geeft geen redenen waarom de situatie in Nederland zoveel beter is. Mogelijk kiezen Nederlanders vaker voor een fatsoenlijke antivirus-oplossing. Daarnaast is er heel veel belangrijke infrastructuur in Nederland aanwezig voor het internet, waardoor de netwerken hier beter in de gaten worden gehouden en er sneller wordt opgetreden als er bijvoorbeeld botnets actief zijn of spammers.

Verder bieden een groot aantal internetproviders tegenwoordig een antivirus-oplossing aan hun klanten aan, wat ook helpt in het tegengaan van infecties.