1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat een belangrijke beveiligingsfeature zijn intreden gaat maken op Windows 10 Mobile. Het bedrijf gaat namelijk invoer via een vingerafdrukscanner ondersteunen. Iets wat in de huidige Windows 10 Mobile-versie nog niet aanwezig is, wel is er ondersteuning voor een irisscanner.

Deze zomer verschijnt de Windows 10 Anniversary update voor zowel de pc als de smartphones. In het laatste geval wordt er dan ook ondersteuning voor vingerafdrukscanners toegevoegd. Microsoft heeft gekozen om dezelfde drivers en backend voor Windows Hello te gebruiken om authenticatie via een vingerafdruk mogelijk te maken.

Fabrikanten kunnen gebruik maken van ingebouwde vingerafdrukscanners, maar op termijn moeten er ook externe units komen. Zodat je bijvoorbeeld kan inloggen met je vingerafdruk in Continuum.

Microsoft kiest er verder voor om Windows 10 Mobile eigenlijk 64bit te maken, wordt de Skype-app volledig vervangen en komt er een Messenger-dienst die werkt op alle Microsoft-platformen.