1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Anniversary Update voor Windows 10 Mobile nog even op zich laat wachten. Microsoft legt nu de laatste hand aan de mobiele versie van het besturingssysteem en vanaf volgende week moet deze beschikbaar komen voor alle Windows 10-smartphones.

Microsoft heeft de Windows 10 Anniversary Update al wel beschikbaar gemaakt voor pc’s en tablets, iedereen kan de Windows 10 Anniversary Update inmiddels binnenhalen via Windows Update. Daarmee krijgt Windows 10 weer de nodige nieuwe functies, worden er flink wat visuele verbeteringen doorgevoerd en wordt de Edge-browser uitgebreid met onder andere browserextensies.

Windows 10 bestaat inmiddels één jaar en in die periode heeft Microsoft al veel kunnen leren van de gebruikers en kunnen anticiperen welke kant het op moet met het besturingssysteem. De verbeteringen in Windows 10 op de pc komen deels overeen met die op de smartphone, er zijn echter ook specifieke aanpassingen gedaan voor Windows 10 Mobile. Zo krijgt de camera-app op Windows 10 Mobile een panorama functie, is de settings-app opnieuw gestyled en kan je prioriteit geven aan notificaties.

Nog een weekje geduld tot de update verschijnt.