2min Devices

Microsoft zet providers buitenspel met updaten van Windows 10 Mobile

Microsoft heeft besloten dat het met Windows 10 Mobile de telecomproviders buitenspel gaat zetten. Eerder liet het bedrijf al weten dat het continu updates zal verspreiden voor Windows 10 inclusief voor de smartphones. Inmiddels heeft het bedrijf bevestigt dat de telecomproviders geen factor meer zijn in het updaten van Windows 10 Mobile.

Als Microsoft een patch heeft ontwikkeld voor Windows 10 of er is een grote update beschikbaar met allerlei nieuwe functies dan zal deze direct beschikbaar komen voor alle toestellen met Windows 10 Mobile. De telecomproviders krijgen nog wel de mogelijkheid om updates te testen, maar de verspreiding gebeurd wereldwijd op hetzelfde moment.

Het is niet langer zo dat de telecomproviders het updateproces extreem kunnen vertragen, net als Apple met iOS doet zal ook Microsoft zelf de controle nemen over het verspreiden van updates. Hierdoor beschik je met Windows 10 Mobile altijd over de meest recente en veiligste versie van het mobiele besturingssysteem, daarnaast ben je ervan verzekerd dat je toestel gedurende een lange periode nog wordt voorzien van updates.

Voor mensen met een Windows Phone-toestel is dit goed nieuws, al moeten zij nog wel even geduld hebben tot hun toestel straks een update krijgt naar Windows 10. De update van Windows Phone 8.1 naar Windows 10 wordt nog wel door de telecomproviders verzorgd. Al kunnen Windows Phone-gebruikers zich ook inschrijven als Windows Insider en dan kunnen ze direct overstappen op de testversie van Windows 10 Mobile.

Voor alle Android-fabrikanten is dit wel een nadeel, het betekent namelijk dat mocht Windows 10 Mobile een groter succes worden dan zijn voorgangers, het op twee fronten zware concurrentie krijgt van mobiele besturingssystemen die zeer snel nieuwe features kunnen uitrollen. Iets wat bij Android minimaal zes maanden duurt en waar toestellen vaak maar maximaal twee jaar worden voorzien van updates. Bij goedkopere Android-smartphones krijg je meestal geen enkele update.

Bron:ZdNet