Android is in principe gewoon veilig en beschermd tegen de Quadrooter-lekken. Dat heeft Google laten weten aan Android Central. Alle apparaten met Android 4.2 en hoger worden standaard beschermd tegen de Quadrooter-malware. Dit betekent dat zo’n 90 procent van alle Android-toestellen geen gevaar lopen.

De bescherming tegen deze lekken wordt geboden door de "Verify Apps"-functie, deze controleert een app voordat deze wordt geïnstalleerd op het toestel. Deze functie is in staat om apps die misbruik maken van deze lekken te onderscheppen en te blokkeren. Het is echter mogelijk om deze beveiliging te omzeilen, als de gebruiker ervoor kiest om toestemming te geven om apps uit onbekende bronnen te installeren en ook de "Verify apps" feature uitgeschakeld zou een toestel geïnfecteerd kunnen worden.

Feit is echter dat op de meeste toestellen de onbekende bronnen niet zijn toegestaan en ook de "verify apps" functie gewoon is ingeschakeld. Sommige gebruikers kiezen er wel voor om onbekende bronnen toe te staan, maar het uitschakelen van de "verify apps"-beveiliging komt maar zelden voor.

Daarmee is er een keer goed nieuws over Android-beveiliging, nadat het er afgelopen maanden nog heel anders uit zag. Google heeft inmiddels drie van de vier lekken al gedicht in zijn augustus-update, het laatste lek zal begin september worden gedicht in de update die dan volgt.