Anonymous valt 650 Israëlische sites aan

Abonneer je gratis op Techzine!

Toen Israël deze week militaire acties ondernam in de Gazastrook tegen Hamas, besloot Anonymous zijn eigen oorlog te verklaren onder de naam #OpIsrael.

Anonymous claimt honderden websites te hebben aangevallen en daarbij duizenden e-mailadressen en wachtwoorden te hebben vergaard. Onder de getroffenen bevinden zich websites van zowel overheden als bedrijven, zoals onder andere Bank Jerusalem en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij die twee instanties verwijderde Anonymous de database, iets wat nog niet bevestigd is.

Honderden sites zijn bovendien getroffen door DDoS-aanvallen. Op PasteBin is een lijst verschenen van 659 websites die of offline of gedefaced zijn, sommige sites zijn inmiddels alweer online of zijn niet aangevallen, dat is niet duidelijk. Een van de ge-DDoS’te websites is de veelbezochte site van de stad Tel-Aviv.

Daarnaast zijn tweeduizend e-mailadressen van een grote Israëlische makelaarswebsite gepubliceerd, samen met de wachtwoorden.

Anonymous begon de actie vanwege de militaire acties van Israël tegen de Gazastrook en de dreiging van het afsluiten van de internetverbinding in het gebied.