2min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , ,

The Original Assassin

Wie kent hem niet? De kale vreemdeling die altijd strak in pak loopt met zijn twee Silverballers, voorzien van geluidsdempers en de onmisbare streepjescode op zijn achterhoofd. Ik heb het hier natuurlijk over Hitman Agent 47, die meer mensen heeft omgelegd dan dat jij vrienden hebt. De man waar Sam Fisher en John Connor nog wat van kunnen leren als het gaat om stealth technieken.


Het is alweer zes jaar geleden dat we voor het laatst deze huurmoordenaar mochten besturen, en eerlijk gezegd was ik bang dat we nooit meer wat van deze serie zouden horen. Gelukkig dook voor het eerst in zes jaar onze kale vriend weer op en hoopte ik dat we weer ouderwets mensen konden verrassen door eens een keer niet domweg in het rond te schieten, maar juist onze grijze massa te gebruiken om zo ongezien je vijanden uit te schakelen.


Het verhaal gaat verder waar het vorige deel, genaamd Bloodmoney, is gestopt. Agent 47 is door alles en iedereen verraden en zelfs de overheid zit nu achter hem aan. Zijn lot ligt in de handen van een klein meisje dat hij achterlaat bij een weeshuis, nadat hij haar moeder heeft vermoord. Onze hitman is echter niet de enige die belangstelling heeft voor dit kleine meisje, dat de naam Victoria draagt en hij zal daarom koste wat het kost Victoria beschermen tegen een bende die onder leiding staat van ene Wane. Alleen met Victoria kan Agent 47 zijn onschuld bewijzen en zorgen dat zijn vijanden weer zijn vrienden worden en vice versa.