2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

De Devil May Cry serie is alweer toe aan het vierde deel. Deel 1 verscheen in 2001 op de PlayStation 2, waarna deel 2 volgde in 2003, eveneens alleen op de PS2. Deel 3 was een prequel op het eerste deel en verscheen in 2005, dit keer ook op de PC. Het vierde deel is weer een sequel, dit keer op deel 2 en het spel is er niet voor de PlayStation 2, maar wel voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Voor deze review bekijken we de Xbox 360 versie, maar grafisch gezien zitten er geen verschillen tussen de drie versies. Wel is het zo dat PlayStation 3 eigenaren een twintig minuten durende installatie moeten doorlopen, waardoor de laadschermen tijdens het spel verkort worden. Die moeten dan wel heel kort zijn, want op de Xbox 360 zijn de laadtijden niet erg lang.

Naast de standaardversie van de game die wij voor de review ontvingen is er voor de PS3 en Xbox 360 ook nog een special edition van Devil May Cry 4. Deze versie zit in het inmiddels welbekende metalen DVD-doosje met een bonusdisc met daarop de soundtrack, een "making of", een digitaal artbook, wallpapers, iconen en screensavers. De special edition kost momenteel rond de 60 euro, terwijl de normale edities voor de consoles voor ongeveer 50 euro over de toonbank gaat. De pc-versie is op het moment van schrijven te pre-orderen voor iets meer dan 30 euro.