2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

We gaan naar de fantasiewereld van het lieve leuke paarsje draakje Spyro, maar ditmaal is het versie 3 en tevens laatste versie van het spel. Deze serie gaat natuurlijk over Spyro, maar ook over Sparx en Cynder die wakker worden in de toekomst. Ditmaal gaan Spyro en Cynder het gevecht aan met Malefor (the Dark Master) en proberen ze de drakenwereld te redden van het kwaad. Het spel start met een paar mysterieuze vijanden die de ruïnes van de Mountain of Malefor binnendringen.

Spyro en Cynder zitten hier vast in een bevroren kristal na het gevecht met vijand Gaul in het vorige deel. De vijanden openen deze kristal en geven de draken Spyro en Cynder "Glowing Green Snakes" (dit zorgt ervoor dat de twee draken altijd bij elkaar zijn) om hun nek en halen deze twee draken weg. De draak Sparx blijft helemaal alleen achter en wordt enkele momenten later wakker in de palm of Hunter of Avalar die het gehele scenario heeft bekeken.

In de tussentijd worden Spyro en Cynder wakker in een donkere wereld en vragen ze zich af wat er met hun gebeurd is. De draken zijn uiteraard gegroeid en ouder geworden, want ze hebben tenslotte drie jaar in een bevroren kristal geleefd.


Voor deze review is de Nintendo DS versie bekeken, dus sommige elementen van het spel zijn niet terug te vinden in deze review. De versie voor de andere consoles hebben namelijk de optie om overal te kunnen vliegen wanneer je maar wil.

Dit spel is ook beschikbaar voor de volgende consoles:
  • Nintendo Wii
  • PlayStation 2
  • PlayStation 3
  • Xbox 360

Table of contents