2min

Tags in dit artikel

De aftrap

Inleiding


Er is een nieuwe versie uit van Pro Evolution Soccer en ontwikkelaar Konami heeft er weer veel werk in gestopt. Pro Evolution Soccer strijdt ook niet voor niets al jaren met FIFA om de nummer één positie op het gebied van voetbalgames. Ikzelf ben een vaste FIFA-gamer en koop nu en dan ook een game in de Pro Evolution Soccer-serie. Hopelijk dat Pro Evolution Soccer 2010 mij dit jaar wel kan overtuigen om een trouwe fan te worden van de serie.


Historie


Het spel Pro Evolution Soccer wordt al sinds 1994 uitgebracht, destijds onder de de naam ‘International Superstar Soccer’. De naam Pro Evolution Soccer (verder PES) was eerst alleen op de Nintendo te vinden, maar maakte later ook de overstap naar de Xbox, pc en PlayStation. Met als grootste concurrent FIFA, strijdt PES de laatste jaren voor de titel van beste voetbalspel van het jaar. PES kent een vast schare fans en is vooral populair geworden, omdat het een realistische weergave van het echte spel laat zien, maar groot nadeel van het spel is dat het, in tegenstelling tot FIFA, niet alle licenties heeft. Alleen de Nederlandse, Spaanse, Franse en Italiaanse competities zijn volledig gelicensieerd. Wel heeft Konami goede banden met de UEFA, hierdoor beschikt PES 2010 over het hoogste voetbalpodium van Europa, de Champions League.Eerste indruk


Het eerste wat mij opviel is dat PES 2010 op grafisch gebied hoog scoort. De spelers zien er erg realistisch uit, Konami heeft zich daarbij vooral gericht op de gezichten van de spelers. De besturing licht me ook wel goed, hoewel het de eerste wedstrijd even wennen is als je de besturing van FIFA gewend bent. Het niveau van de tegenstander leek mij maar laag, aangezien de eerste wedstrijd erg simpel verliep op gemiddeld.

Meer eerste indrukken waren reeds te lezen in onze preview van Pro Evolution Soccer 10.