Dante’s Inferno: Intro & Storyline

Intro


Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ alsnog een review van Dante’s Inferno. Het spel, ontwikkeld door Visceral Games, is gebaseerd op en episch gedicht van Dante Alighieri. Het gedicht, geschreven in de veertiende eeuw, wordt door velen beschouwd als het topstuk uit de Italiaanse literatuur. In Dante’s Inferno baant hoofdpersoon Dante zich een weg door de negen cirkels in hel. Elke cirkel representeert een zonde met de bijhorende zondaars.


De Goddelijke Komedie


Het topstuk van de Italiaanse literatuur ‘The Divine Comedy’ is geschreven door Italiaan Dante Alighiere aan het begin van de veertiende eeuw. De Goddelijke Komedie kent 3 delen: ‘Inferno’, ‘Purgatioro’ en ‘Paradiso’, respectievelijk Hel, zuivering en Hemel. Dante’s Inferno is vanzelfsprekend gebaseerd op ‘Inferno’, het eerste deel.


Visceral Games heeft de lastige taak op zich genomen een bestaande verhaallijn te gebruiken voor de game. De ontwikkelaar wijkt hier en daar af van het origineel, maar het moraal en de grote lijnen van het verhaal blijven hetzelfde. Pluspunten voor Visceral Games die deze lastige taak tot een succes hebben weten te brengen. Het is dan ook een must om het verhaal gebaseerd op een van de beste geschriften uit de wereldliteratuur te volgen. Alvast een voorproefje..

Na zijn kruistocht keert Dante terug naar zijn geboorteplaats, het Italiaanse Florence begin veertiende eeuw. Kort na zijn aankomst overlijdt Beatrice, zijn jeugdliefde en vrouw. Als Lucifer zijn vrouw meesleept naar de dieptes van hel zweert Dante dat hij haar zal terugbrengen. Kort erna bevindt Dante zich in Limbo, de eerste van negen cirkels in hel. In Limbo bevinden zich zielen die in hun aardse leven niet gedoopt zijn, alhoewel ze niet gezondigd hebben, hebben ze Christus niet geaccepteerd. Ze worden niet zozeer gestraft, maar moeten hun scheiding van God betreuren zonder hoop op verzoening.
Onder andere baby’s, overleden voordat ze gedoopt werden, bevinden zich in Limbo.

Ondersteund door ‘Virgil’, een romeinse dichter, te vinden op vaste plekken in hel en elke quote uit de goddelijke komedie, daalt Dante steeds verder af in hel op zoek naar Beatrice.

Het verhaal zit gewoon goed in elkaar. Ik ga verder niks spoilen, onderstaand het introfilmpje.