2min

Tags in dit artikel

,

Graphics en geluid

Qua graphics heeft Skate 3 een wat andere stijl dan zijn voorgangers. De stad Port Carverton ziet er een stuk frisser, kleuriger en vrolijker uit dan zijn wat meer grauwere voorgangers uit Skate en Skate 2. Over het algemeen ziet de game er weer puik uit, hoewel de stad er bij tijd en wijle wat kaaltjes aandoet. De animaties van de skaters zijn echter weer uitstekend en afgezien van wat kleine foutjes in de physics is het allemaal weer prima in orde. Een wat groter minpuntje is wel dat de framerate af en toe een flinke dip heeft, zeker in een skategame, waarin timing en vloeiend spelbeeld erg belangrijk zijn, is dat niet echt geweldig te noemen.


Waar ik de ontwikkelaars van deze game wel credits voor wil geven is het introfilmpje, waarin te zien is hoe een skateboard gemaakt wordt, helemaal vanaf het prille begin waar een boom gekapt wordt. Erg leuk is dat in het filmpje vrijwel alle bekende skaters een rol hebben, met uitzondering van Tony Hawk himself natuurlijk.

Het geluid is dan wel weer erg goed. De soundtrack van de game is wederom oerdegelijk en zorgt voor de juiste sfeer. Ook de gesproken dialogen, zoals die van je trainer en de speaker tijdens wedstrijden zijn goed en af en toe erg grappig. De andere geluidseffecten doen wat ze moeten doen, elke ondergrond heeft een eigen ‘rolgeluid’, waardoor het allemaal realistisch aandoet. Goed werk hier dus.