1 min

Tags in dit artikel

Inleiding en plot

Inleiding


Sinds de release van de eerste versie van Skate eind 2007, heeft de Tony Hawk-reeks er een geduchte concurrent bij. Grootste verschil tussen beide series is het feit dat de moves in Tony Hawk door middel van de controllerknoppen gedaan worden, en die van Skate met de analoge sticks, soms in combinatie met de rechter en linker triggers van de consolecontroller

De Skate-reeks is zo succesvol dat de verkoopcijfers van de serie een stuk hoger liggen dan die van Tony Hawk. Daarom zijn de verwachtingen van het tweede deel dat vorige week is uitgekomen voor de PlayStation 3 en Xbox 360-consoles dan ook hoog.


Plot


Het spel begint met een verplichte video van de hoofdrolspeler die uit de gevangenis komt. In de spin-off van het eerste Skate-spel, Skate It, dat alleen voor de Nintendo Wii en DS uitkwam, is de stad San Vanelona verwoest door aardbevingen. In Skate 2 is de stad echter weer opnieuw opgebouwd.

De nieuw opgebouwde stad heeft gelijk ook een andere naam gekregen, namelijk New San Vanelona. Helaas is de stad veranderd van een skate-paradijs naar een, door Mongo Corp, beveiligde stad die zo onvriendelijk mogelijk is gemaakt voor skaters. Railingen en randen zijn voorzien van skater-onvriendelijke blokjes, waardoor je zeker op je gezicht gaat als je hier toch op probeert te skaten.