min

Tags in dit artikel

Inleiding en features

Steelseries is een Deens hardwaremerk dat zich richt op de (professioneel) gamende medemens. Het vergaarde naam en faam met haar muismatten, maar heeft ook nog muizen, toetsenborden en headsets in haar assortiment. Ook de prijzen variëren behoorlijk: terwijl het ZBoard-toetsenbord met verwisselbare keyset een adviesprijs heeft van vijf tientjes, heeft de Steelseries 7G die we in deze review onder de loep nemen, een adviesprijs van niet minder dan 129,99 euro. Hij is echter al in de Nederlandse webshops te vinden voor iets meer dan 100 euro.


Features


De belangrijkste feature van het toetsenbord zijn de ‘no-click mechanical keys’. Dat zijn hoge toetsen met een harde aanslag zoals je die ook op oude IBM-toestenbord terugvindt, maar dan zonder de klik net voor het neerkomen van de toets. De toetsen zijn ook afgewerkt met gouden connectoren, wat volgens Steelseries een optimale doorgang van het signaal moet verzekeren.

Bovendien kan elke toets zo’n vijftig miljoen aanslagen aan alvorens de strijd te staken en dat is ook nodig, want theoretisch gezien kan het toetsenbord een aanslag waarbij alle toetsen tegelijk worden ingedrukt, probleemloos en zonder vertraging doorgeven.


Daarnaast valt ook de gigantische steun om die rondom het toetsenbord geplaatst kan worden op, is het toetsenbord voorzien van enkele mediatoetsen en met een gevlochten kabel van twee meter lang zou ook het aansluiten geen probleem morgen vormen. Tenslotte is het toetsenbord voorzien van een audio in- en uitgang, alsook van een tweepoorts-USB-hub.