3min

Ontwerp en specificaties

Als we de Galaxy S II en de Galaxy S III naast elkaar houden, dan vallen er een aantal zaken op. Om te beginnen is het ontwerp, de style en de lijnen van de S III compleet anders dan bij de S II. De S III is wederom een stukje groter en heeft in plaats van een ruwe matte achterkant een gladde glanzende achterkant gekregen. Zo heeft de Galaxy S III een 4,8 inch scherm en de S II een 4,3 inch scherm. Het toestel is echter net 0,5 inch groter. Samsung heeft ruimte weten te besparen door de bezel dunner te maken, hierdoor is het toestel slechts 16% groter terwijl het scherm 24% groter is.Het toestel is wederom erg licht en dun, maar dit konden we van de S II ook al zeggen, toch heeft Samsung hier wederom vooruitgang in weten te boeken. Toch waren we benieuwd hoe het design van de S III tot stand is gekomen. Geert Mol van Samsung Benelux kon ons vertellen dat Samsung hun designers wat vrijer heeft gelaten bij het ontwerpen van de S III. Waar voorheen meer werd gekeken naar waar de smartphone technisch aan moest voldoen, was het nu aan de designers om met een ontwerp te komen. Samsung heeft verschillende designers in dienst in verschillende delen van de wereld. Hierdoor is Samsung in staat om lokale invloeden in hun producten te verwerken. Dit alles heeft geleid tot het ontwerp van de Galaxy S III, een natuurlijke telefoon die ontworpen is voor mensen. Door gebruik te maken van slimme software-oplossingen krijgt de smartphone ook zijn natuurlijke gedrag, waarin deze probeert de gebruiker te begrijpen, meer hierover later in deze review.

Als we de telefoon echt van dichtbij gaan bekijken dan zien we aan de voorzijde natuurlijk het grote Super AMOLED HD scherm, met daarboven de front camera, luidspreker en sensoren voor bijvoorbeeld de sterkte van het daglicht. Onder het scherm vinden we twee aanraakknoppen en één fysieke knop. Opvallend is dat Samsung hier afwijkt van de door Google voorgeschreven standaard. Google heeft namelijk vanaf Android 4.0 de optie toets vervangen door een toets waarmee je snel kan schakelen tussen applicaties. Samsung heeft er echter voor gekozen deze optie toets gewoon aan te houden. De functie om te schakelen tussen actieve applicaties kan worden geopend door de fysieke Home knop ingedrukt te houden. Het toestel beschikt dan ook links over een knop voor de opties, in het midden is de fysieke home knop en rechts de welbekende back-button om terug te schakelen naar het vorige scherm.

Aan de linkerzijde van het toestel vinden we vervolgens de volume-knop, hiermee kan het volume harder en zachter worden gezet. Hier tegenover aan de rechterzijde zit de stand-by knop. Verder zijn de zijkanten vrijgehouden van knoppen of aansluitingen. Aan de onderkant vinden we uiteraard de micro USB 2.0-poort om de telefoon op te laden of aan de pc te hangen. Daarnaast bevindt zich een klein gaatje waarachter de microfoon verborgen zit. De bovenkant kent wederom één aansluiting, ditmaal gaat het om de koptelefoon aansluiting en ook hier vinden we een gaatje, wederom met een microfoon. Deze gebruikt het toestel om het omgevingsgeluid te filteren.Dan blijft de achterkant over, hier vinden we bovenaan de 8 Megapixel camera met LED-flitser, alsook de speaker waarover muziek kan worden afgespeeld. Iets wat ons hierbij opviel is dat deze speaker bijzonder veel decibels produceert voor een telefoon. Zie onderstaande video.