2min

Inleiding

Het is al weer een jaar geleden dat Samsung de enorm populaire Galaxy S II-smartphone op de markt bracht. Daarom is het nu dan ook tijd voor de opvolger van dit populaire toestel, de Galaxy S III. De grote vraag is natuurlijk of Samsung in staat zal zijn om eerdere behaalde successen te overtreffen. Samsung heeft in elk geval groots uitgepakt om de telefoon te introduceren en pakt nog groter uit deze zomer om de consument te overtuigen dat dit hun volgende smartphone moet worden. Zo is Samsung één van de hoofdsponsors van de Olympische spelen en zal de S III worden gepresenteerd als de Olympische smartphone.

We schreven eerder al een hands-on over de Galaxy S III aan de hand van de grootste presentatie in Londen welke enkele weken terug plaatsvond. Daarin zijn al verschillende zaken duidelijk aan bod gekomen, maar iets wat we toen al concludeerden was dat Samsung vooral veel heeft geinvesteerd in software-oplossingen die uitgebreid getest dienen te worden. Iets wat we dan ook hebben gedaan in deze review.



Inmiddels is sinds afgelopen dinsdag de Galaxy S III in de verkoop, vooralsnog is het alleen mogelijk om de witte versie aan te schaffen. De blauwe variant van de S III komt begin juni in de winkels. Uiteraard hebben wij wel nogmaals de kans gekregen van Samsung om een blauwe variant te bekijken en in de hand te houden. Het enige verschil tussen de witte en de blauwe variant is wat ons betreft dat vingerafdrukken op het blauwe toestel net wat beter zichtbaar zijn. Het toestel is los verkrijgbaar vanaf 599 euro en in combinatie met een gemiddeld 2 jarig abonnement is de telefoon doorgaans gratis.