Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De MacBook Pro Retina wordt geleverd in combinatie met een acculader en een bundeltje met boekjes en Apple-stickers. De acculader kan van twee soorten stekkers voorzien worden, waarvan één er voor zorgt dat de draad met enkele meters verlengd wordt.

Er worden verder geen extra accessoires zoals adapters om de DiplayPort-aansluitingen om te zetten of een draaghoes of muis geleverd, dat soort zaken moet je, indien gewenst, dus los kopen.


Uiterlijk


Apple hanteert voor de MacBook-lijn al jarenlang ongeveer hetzelfde ontwerp dat gebaseerd is op het Unibody-principe. De behuizing is hierbij gemaakt uit één stuk aluminium. De laptop is verder voorzien van een chiclet-toetsenbord met zwarte toetsen en in de kap vind je het lichtgevende Apple-logo waardoor de producten van het Amerikaanse bedrijf al van grote afstand te herkennen zijn.

Wat betreft het uiterlijk zijn de MacBook’s al lange tijd de standaard waar andere fabrikanten naar streven, hoewel ze er natuurlijk wel een eigen draai aan geven. Er is ook in dit geval dus weinig wat er veranderd zou moeten worden aan de MacBook Pro Retina. De laptop is dun en met een gewicht van 1,6 kilogram weegt deze ook niet al te veel.

De MacBook Pro Retina van 13 inch is qua omvang natuurlijk kleiner dan de grote broer die een schermafmeting van 15 inch heeft, maar qua uiterlijk zijn de twee laptops vrijwel identiek. Dat komt doordat de twee laptops bijvoorbeeld precies dezelfde aansluitingen hebben. Een groot verschil op het gebied van uiterlijk is daarentegen wel dat het toetsenbord niet geflankeerd wordt door een gril voor de speakers, zoals bij de 15 inch-varient wel het geval is. De speakers van de kleinere versie bevinden zichBouwkwaliteit


De MacBook Pro Retina heeft een bouwkwaliteit waartegen we als vanouds U zeggen. Alles klopt perfect, maar dat is ook kenmerkend voor de obsessie voor een minimalistisch en karakteristiek uiterlijk waar Apple al lange tijd voor staat.

Het scharnier van de MacBook Pro Retina voelt stevig aan. Er komen wel eens laptops langs waarvan het scharnier slap is of waarbij het scherm na het veranderen van de positie nog een tijdje na staat te klapperen. Niks van dat alles bij deze laptop. Een ander veelvoorkomend probleem is de stevigheid van de kap van het scherm, in sommige gevallen zijn de schermen angstaanjagend buigzaam, bij Apple’s laptop is er vrijwel geen buiging mogelijk, wat positief is.

Als je met een vinger op de voorkant van het scherm drukt zal je het onderliggende IPS-paneel zien reageren op de druk, dat is overigens vrij gebruikelijk bij laptops. Het is vervelender als dit ook gebeurt wanneer je kracht uitvoert op de beschermende kap, maar ook daarvan is geen sprake bij deze MacBook. Wat betreft bouwkwaliteit zet Apple dus opnieuw de toon.