2min

Introductie

Apple kondigde eind oktober de nieuwe MacBook Pro’s aan. Van die nieuwe serie gaan we in dit artikel de variant met een schermgrootte van 15 inch aan de tand voelen. Tegenwoordig is dat de grootste MacBook Pro die je kunt krijgen. Apple voerde eerder ook een 17 inch-model, maar dat product is vorig jaar uit de verkoop gegaan, waarschijnlijk omdat er niet meer genoeg interesse voor was.

De MacBook Pro onderging vorig jaar een grote make-over en werd aanzienlijk dunner en voorzien van een Retina-scherm. Het product dat Apple in 2013 uit heeft gebracht is in dat opzicht veel meer een kleine tussentijdse update om de laptops weer volledig bij de tijd te hebben.

Intern is er wel veel gewijzigd, zo is er nu voorzien in een Intel Core-processor uit de vierde generatie. Maar functioneel gezien is deze MacBook niet veel anders dan zijn voorganger. Wel zijn de nieuwe laptops een aantal millimeter dunner dan hun voorgangers. Op de volgende pagina lees je meer over de vernieuwingen.


De prijs is echter wel een stukje lager geworden. Zo was de adviesprijs van de MacBook Pro uit 2012 2.229 euro, bij het nieuwe model ligt die prijs 200 euro lager. Dan is de prijs nog altijd erg hoog, maar zo’n prijsverlaging is uiteraard altijd welkom. Het duurdere model heeft een adviesprijs van 2.629 euro. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de 2013-versie van deze laptops terug met een prijs vanaf ongeveer 1.980 en 2.465 euro, de winkeliers gaan dus aanzienlijk onder de adviesprijs zitten.

Omdat het bij deze nieuwe MacBook Pro met Retina-display een relatief kleine update betreft qua gebruikservaring, hebben we besloten om dit artikel compact te houden en enkel de vernieuwingen en prestaties te bespreken. Wil je meer weten over bijvoorbeeld de kwaliteit van het toetsenbord, het touchpad of het scherm, dan verwijs ik je graag door naar onze recensie van het vorige model.