2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Inleiding

Dell heeft misschien wel de meest interessante ultrabook tot nog toe op de markt gezet. Het is geen koopje, maar wát een apparaat is het. Het gaat om de Dell XPS 12, wat in de basis een ultrabook met Windows 8 is, maar welke met een simpele beweging ook omgetoverd kan worden tot een tablet.

Gedurende de afgelopen jaren wist Dell degelijke producten op de markt te zetten, maar op de accuduur van deze apparaten na was er geen enkel gebied waarop het bedrijf constant echt wist te excelleren. Dell lijkt met de lancering van Microsoft’s Windows 8 echter een andere weg in te willen slaan, want het Amerikaanse bedrijf komt met één van de meest interessante apparaten met dit besturingssysteem tot nog toe.

Het concept noemen we hybride. De XPS 12 is een hybride laptop omdat het systeem een volwaardige laptop is, maar ook als tablet gebruikt kan worden door een inventief mechanisme in de bezel rondom het scherm. Dit scherm is overigens ook niet mis, met een doorsnee van 12,5 inch weet het systeem toch een resolutie van 1920 bij 1080 te bieden, wat Full HD is.

De Dell XPS 12 die Techzine ontving is de duurste uit de reeks. In Nederland vind je drie versies van de XPS 12, waarbij de variatie terug te vinden is in de processor en de opslagruimte: een Intel Core i5- of Core i7-processor en 128 of 256GB. De Dell XPS 12 met Intel Core i5-processor en 128GB opslagruimte kost bij Dell zelf 1199 euro, met 256GB opslagruimte ben je 200 euro verder van huis en de Core i7-variant heeft een prijskaartje van 1499 euro.